10.12.12

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν θα κατηγορηθεί για το θάνατο του συζύγου της...

Λευκωσία: Θετικά αντικρίζεται από νομικούς η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μη διώξει ποινικά γυναίκα που κρατείται για τον θάνατο του συζύγου της, με το αιτιολογικό της αυτοάμυνας. Είναι στην...
ουσία η πρώτη περίπτωση που για λόγους άμυνας, απαλλάσσεται ύποπτος πριν η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για ν’ αποφανθεί τελεσίδικα.

Παλαιότερα, σε περίπτωση πατέρα που σκότωσε το παιδί του κάτω από τραγικές συνθήκες, η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο και ο κατηγορούμενος αθωώθηκε και απαλλάχθηκε αφού κρίθηκε ότι αυτό που συνέβη κάτω από τραγικές συνθήκες, ήταν για να διαφυλαχθεί η μητέρα του παιδιού.

Στην περίπτωση της 39χρονης από τη Λεμεσό, ο Γενικός Εισαγγελέας παρά τις εισηγήσεις της Αστυνομίας αποφάνθηκε ότι τα γεγονότα ήταν τέτοια που αυτή έδρασε υπό το κράτος αυτοάμυνας και πως δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του Ρουμάνου συζύγου της.

Τόσο το γεγονός ότι υπήρχε ιστορικό βίαιων πράξεων εναντίον της όσο και το ότι την ώρα του επεισοδίου αυτή χτυπήθηκε από τον άντρα της, κρίθηκαν καταλυτικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Αυτό που προβλημάτισε πριν ληφθεί η τελική απόφαση για ν’ αφεθεί ελεύθερη η 39χρονη χωρίς να κατηγορηθεί, ήταν το αποτέλεσμα της πράξης της. Ωστόσο φαίνεται ότι βάρυνε το γεγονός πως αυτή δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να αμυνθεί ώστε να γλυτώσει, ανεξαρτήτως αν το αποτέλεσμα ήταν τραγικό...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: