13.12.12

Δ.Χριστόφιας: Η Τρόικα με τις συνταγές της διαιωνίζει την ύφεση...

Βρυξέλλες: Απογοήτευση για τη μεγάλη αντίφαση μεταξύ αποφάσεων και δράσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας ενώπιον των...
Προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τους οποίους παρακάθισε σε πρόγευμα εργασίας στις Βρυξέλλες.

Ενώ, είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας, στο Συμβούλιο λάβαμε τις ορθές αποφάσεις για στροφή στην ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, η συνταγή της Τρόικας στις χώρες όπου μεταβαίνει διαιωνίζει την ύφεση και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε επίσης ότι διαβίβασε στους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ τη δυσφορία για την υπόσκαψη που δέχθηκε η κυπριακή προεδρία από διάφορες πλευρές.

Μιλώντας αργότερα ενώπιον των στελεχών της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε σε πισώπλατες μαχαιριές περί ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, χρησιμοποίησης του νησιού ως παραδείσου για Ρώσους μεγιστάνες και χρησιμοποίησης του δανείου από την Τρόικα για εξυπηρέτηση ρωσικών συμφερόντων.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών είπε ότι εικάζεται πως το ποσό θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 10 δισ. ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει καθοριστεί με ακρίβεια.

Με την ευκαιρία της λήξης της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους λειτουργούς για το έργο τους, τονίζοντας ότι η κυπριακή προεδρία ήταν επιτυχής, υπήρξε καλή οργάνωση και σημαντικά αποτελέσματα και η Κύπρος λειτουργήσε ως έντιμος διαμεσολαβητής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: