25.12.12

Παίρνουν τη θερμάστρα του Άκη … γιατί καίει πολύ ρεύμα...


Οι VIP του Κορυδαλλού κάνουν σπατάλες …
Είναι ήδη αρκετοί. Για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας έχει υπάρξει τέτοιος συνωστισμός «επωνύμων» κρατουμένων σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας. Τόσοι πολλοί που έχουν αρχίσει να φαίνονται τα...
οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Η Στ' πτέρυγα του Κορυδαλλού ή αλλιώς αποκαλούμενη πτέρυγα VIP ήταν πάντα ένας «προνομιακός» χώρος κράτησης. Η αρχή έγινε με τους πραξικοπηματίες της χούντας. Εκεί έζησαν πολλές δεκαετίες ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ο Στυλιανός Παττακός και τα άλλα... παιδιά της 21ης Απριλίου. Σήμερα από όλους αυτούς έχει μείνει μόνον ο Νικόλαος Ντερλτιλής, ο μόνος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού που εξακολουθεί, όταν δεν μπαινοβγαίνει με προβλήματα υγείας στον Ερυθρό Σταυρό, να έχει το εξαιρετικό προνόμιο της αποκλειστικής χρήσης ενός από τα 7 κελιά της πτέρυγας.

Ακόμη εκεί έχουν διαμείνει ως φυλακισμένοι ή προφυλακισμένοι πρόσωπα όπως ο Γιώργος Κοσκωτάς ή ο ηγούμενος Εφραίμ και πολλοί άλλοι.

Μόνος του ήταν στην αρχή της προφυλάκισής του πριν μερικούς μήνες και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά ήδη βρίσκεται με άλλους δύο συγκρατούμενους του: Τον Νίκο Δεσποτόπουλο για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων και τον Σωτήρη Κρητικό για λαθρεμπόριο καυσίμων, που ήδη έχει αναλάβει χρέη «συμπαραστάτη» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας που αποτελεί μία από τις τελευταίες αφίξεις στον Κορυδαλλό μοιράζεται το ίδιο κελί με τον Λάκη Γαβαλά και τον Γιώργο Σαχπατζίδη, τον αποκαλούμενο και Σάχη της Πιερίας.

Σε ένα άλλο κελί η οικογένεια Ψωμιάδη, ο Μάκης με τον γιο του Σταύρο. Και ακόμη, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Αστέριος Οικονομίδης, ο Νικόλαος Ζήγρας, ο Κώστας Γιαννίκος, οι επικεφαλής των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Ο Γιάννης Καρούζος που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας οδηγήθηκε κατ' ευθείαν στις φυλακές της Χαλκίδας κυρίως γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις 19 ετών συνολικά.

Επειδή όμως όπως όλα δείχνουν η «παρέα» θα μεγαλώσει σύντομα, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα προγραμματίζεται, όπως αναφέρει η Real News η επέκταση της πτέρυγας με την κατάληψη και των ειδικά διαμορφωμένων κελιών του υπογείου. Είναι τα κελιά που διαμορφώθηκαν ειδικά για να κρατηθούν τα μη της 17Ν, όταν συνελήφθησαν. Ηδη, όσοι παραμένουν στις φυλακές κρατούνται σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών.

Βεβαίως ο υπερπληθυσμός των φυλακών έχει φέρει ήδη και άλλα προβλήματα. Ενα από αυτά αφορά στη χρήση του μοναδικού καρτοτηλεφώνου όπου πλέον τηρείται... λίστα αναμονής αλλά όχι χωρίς προβλήματα.

Ξαφνικά επίσης, η διεύθυνση των φυλακών παρατήρησε ότι αυξήθηκε σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος και αυτό αποδόθηκε σε ηλεκτρικά καλοριφέρ με τα οποία είναι εφοδιασμένοι -κατά παρέκκλιση – οι VIP κρατούμενοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κρύο αλλά και την υγρασία των τσιμεντένιων κελιών.

Ετσι, πριν λίγες ημέρες αποφασίστηκε να τους αφαιρεθούν τα καλοριφέρ και να αρκεστούν όλοι στη θέρμανση που προβλέπεται από τον κανονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: