26.12.12

Η Ελλάδα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου...

Στο θυμό που υπάρχει διάχυτος στην Ελληνική κοινωνία και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην εξέλιξη της χώρας αναφέρεται το δημοσίευμα του Γαλλικού ειδησεογραφικού πόρταλ Atlantico.
Την ίδια στιγμή που η ανεργία δεν ...
σταματάει να ανεβαίνει στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα αγγίζει όλο και περισσότερο κόσμο προκαλώντας το θυμό κυρίως των νέων.
Όμως αυτή η έντονη δυσαρέσκεια δεν αποκλείεται να κερδίσει στο άμεσο μέλλον και το υπόλοιπο κομμάτι του πληθυσμού και η Ελληνική κοινωνία να εκραγεί μέσα σε ένα καθεστώς βίας.
Οι άνθρωποι βγάζουν το θυμό τους στα μέλη της οικογένειάς τους και τα παιδιά τους αδειάζουν το μίσος τους στους δρόμους.
Αυτό άλλωστε εξηγεί τον αυξημένο αριθμό βίαιων συμμοριών που συγκροτούνται και επιτίθενται στις μειοψηφίες.
Η επιθυμία για επιβίωση είναι μεγάλη στον άνθρωπο, κάτι που του επιτρέπει να προσπαθεί να ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες.
Αλλά για να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες, χρειάζεται μια κοινωνία που να λειτουργεί, με πραγματικές δομές και δίχτυα ασφαλείας.
Στην Ελλάδα η κοινωνία είναι τόσο εξουθενωμένη τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται κυριολεκτικά σε σημείο κατάρρευσης.
Την ίδια στιγμή η Ευρώπη κάνει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μην τη βρει η ίδια κρίση που χτύπησε την Ελλάδα αλλά και άλλες περιφερειακές χώρες.
Η Ευρώπη συντάσσεται με τις κυβερνήσεις τεχνοκρατών που δεν έχουν εκλεχθεί από το λαό προκειμένου να ρυθμίσει αυτή την κρίση.
Στη Σουηδία αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες, ποτέ η έχθρα απέναντι στο ευρώ δεν ήταν τόσο μεγάλη...
newsmessinia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: