28.12.12

Κατάθεση – φωτιά σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη...


Κατάθεση - φωτιά σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη φέρεται να έδωσε σήμερα στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη ένας από τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση της υπεξαίρεσης της Proton Bank.

Ο...

Κωνσταντίνος Μπαλής φέρεται να εμφανίστηκε αυτοβούλως το πρωί ενώπιων της ανακρίτριας όπου απολογείτο για 6 ώρες και αποκάλυψε όλο τον κύκλο που έκαναν τα χρήματα τα οποία έφευγαν από την Proton Bank, να καταλήξουν, σύμφωνα με την κατηγορία, και πάλι στον επιχειρηματία κ. Λαυρεντιάδη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που είχε πάρει δάνεια από την Proton Bank “έδειξε” προς την πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζοντας πως εκείνος αποφάσιζε για τον τρόπο με τον οποίο θα διοχετεύονταν τα χρήματα και εκείνος τα διαχειριζόταν.

Ουσιαστικά δηλαδή ο κ Μπαλής, ο οποίος προφανώς επέλεξε να δώσει πληροφορίες στις αρχές για να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση χαρακτήρισε εαυτόν «αχυράνθρωπο», τον οποίο χρησιμοποιούσε ο Λαυβρεντιαδης για να εισπράττει εκείνος τα δάνεια και του έδινε απλώς ένα «χαρτζιλίκι».

90 εκατομμύρια

Συγκεκριμένα, στην 2η ειδική ανακρίτρια εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι ο εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Μπαλής ο οποίος όπως τόνισε ο συνήγορός του κ. Θέμης Σοφός έδωσε νέα στοιχεία για την δανειοδότηση των εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Ο Κ. Μπαλής εμφανίζεται να εμπλέκεται σε δύο δάνεια -20 και 70 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα προς εταιρεία - και σύμφωνα με πληροφορίες - κατονόμασε το πρόσωπο που υπέγραψε για την λήψη του δανείου.

Ακολουθώντας την γραμμή των συγκατηγορουμένων του που έχουν απολογηθεί ήδη στην ανακρίτρια ο Κ. Μπαλής αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και επέρριψε την πλήρη ευθύνη για τις επίμαχες δανειοδοτήσεις στον βασικό κατηγορούμενο Λ. Λαυρεντιάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενους αναφέρθηκε σε 2 ακόμα πρόσωπα, μια γυναίκα και έναν ακόμη συνεργάτη του Λαυρεντιάδη που δεν είναι κατηγορούμενοι.



Π. Στάθης, capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: