16.12.12

Ποιοι υπουργοί δεν περνάνε τη βάση...



Ο   Αντώνης Σαμαράς μετά την απόφαση για την καταβολή της δόσης των 52 δισ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές αλλαγές επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αλλά και σε αλλαγές σε... επίπεδο προσώπων.

Μείζονα σημασία πάντως αποκτά η επιλογή και η ανάδειξη προσώπων στην κρατική και κυβερνητική μηχανή που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη, δεν θα είναι όμηροι συντεχνιακών και άλλων συμφερόντων και θα δρουν έξω από παλαιοκομματικές λογικές και πρακτικές.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» κομβικό ρόλο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα παίξουν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και η επιλογή τους να εντάξουν στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικά πρόσωπα. Εάν αυτό συμβεί, τότε είναι βέβαιον ότι τόσο ο Ευάγγελος Λιβεριάτος στο υπουργείο Ενέργειας όσο και ο Αντώνης Ρουπακιώτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα αντικατασταθούν. Άλλωστε και οι δύο έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα, κάτι που αποδέχονται και οι ηγέτες που τους πρότειναν αρχικά για τις θέσεις αυτές.

Βέβαιη θεωρείται η αντικατάσταση του Ανδρέα Λυκουρέντζου από το υπουργείο Υγείας, καθώς δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις βάσει της συμφωνίας με την τρόικα, ενώ και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης φαίνεται να αφήνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο ίδιος άλλωστε δεν κρύβει ότι θέλει να μετακινηθεί και μετά και από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν υπάρξει με τους ΟΤΑ, ο κ. Σαμαράς δεν έχει λόγο να τον διατηρεί σε αυτή τη θέση.

Αλλαγή φρουράς είναι πιθανό να υπάρξει και στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ακλόνητοι στις θέσεις τους παραμένουν τα μέλη του οικονομικού επιτελείου, κ. Στουρνάρας, Χατζηδάκης και Βρούτσης, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Θέση στην κυβέρνηση διεκδικούν οι Κυριάκος. Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης από τη Νέα Δημοκρατία, οι κ. Σαχινίδης, Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος, Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και οι κ. Χατζησωκράτης, Τσούκαλης, Μπίστης, Πανούσης και Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: