18.12.12

Φτιάχνει κόμμα ο Λοβέρδος...


Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ, για Αηδόνη...
Την έντονη δυσαρέσκεια της Ιπποκράτους προκάλεσαν οι χθεσινές εξαγγελίες από τον Ανδρέα Λοβέρδο, σε εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ.
Σε …απολογία καλεί ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Αηδόνη, που παραβρέθηκε χθες σε... εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ στην Καλαμάτα, την ώρα που οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος παρακολουθούσαν την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι.

Η Ιπποκράτους άλλωστε, είναι σφόδρα ενοχλημένη τόσο από την παρουσία του εκεί και το τι μπορεί να σηματοδοτεί, όσο από τις δηλώσεις του ότι η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, απαιτεί ρήξεις. Κορυφαίες πηγές του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για κλήση του κ. Αηδόνη να ξεκαθαρίσει με ποιον θέλει να είναι, σήμερα κιόλας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και διαγραφής του από το κόμμα στον βαθμό που προτιμά να ακολουθήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο στο νέο του εγχείρημα.

Ο πρώην υπουργός Υγείας άλλωστε, ανακοίνωσε και επισήμως χθες την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, το οποίο θα είναι ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό, ριζοσπαστικό και μεταρρυθμιστικό. «Τι χρειάζεται σήμερα η χώρα; Σήμερα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή μας! Χρειαζόμαστε άμεση δράση. Και δεν την έχουμε», είπε, τονίζοντας πως οι τρεις κυβερνητικοί κύκλοι –θεσμικός, αναπτυξιακός και δημοσιονομικός- είναι σε αδράνεια, την ώρα που η ύφεση «τρώει τα σωθικά της Ελλάδας». «Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Κινδυνεύουν και οι δημοσιονομικές κατακτήσεις που έγιναν με θυσίες του λαού, αλλά και το όποιο σημερινό μας εισόδημα», είπε, τονίζοντας πως η χώρα απειλείται με πολιτική κρίση στο πρώτο εξάμηνο του 2013. «Θα κάνουμε εμείς αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι. Θα φτιάξουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο άμεσης δράσης», πρόσθεσε, θέτοντας επτά τομείς άμεσης προτεραιότητας: τουρισμό, αγροτική παραγωγή, μεταποίηση τροφίμων, εμπόριο, ναυτιλία, ενέργεια, κατασκευές.

Προανήγγειλε την παρουσίαση του πρώτου μέρους του προγράμματος της ΡΙΚΣΣΥ στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα επανέλαβε την στήριξή της στην κυβέρνηση, καθώς «οι εκλογές θα ήταν εθνική καταστροφή», όπως είπε, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν το 2016. «Θέλουμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω», είπε, για να κηρύξει την μάχη υπέρ της απελευθέρωσης της οικονομίας και του «τσακίσματος» της γραφειοκρατίας, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από ένα «ελεύθερο» κόμμα. «Τα σημερινά κόμματα ανήκουν στο κράτος, χρηματοδοτούνται από αυτό», είπε, προτείνοντας αυτή η τακτική να σταματήσει. Μίλησε για τη «Δημοκρατία της Ανάγκης» που θα παραμερίσει την «ευδαίμονα Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης» και ζήτησε πολιτική αποκατάσταση της Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα. «Ας πάμε λοιπόν με δύναμη για ένα σχέδιο άμεσης δράσης, εδώ και τώρα. Ας δώσουμε στη φράση ‘εδώ και τώρα’, το νόημα που έχασε στα στόματα των φυγόμαχων πολιτικών. Ας κάνουμε τη ΡΗΞΗ. Για τις ανάγκες της ιδρύσαμε τη ΡΙΚΣΣΥ. Ας πάμε μαζί !!!», συνέχισε κάνοντας λόγο για συνάντηση με τον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ απογοητευμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: