31.12.12

Τρεις αστυνομικοί εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών...

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου και δύο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στη...
διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κι ο άλλος στο τμήμα Ασφάλειας Αγρινίου.

Είναι μεταξύ των 28 ατόμων που συνελήφθησαν έως τώρα κατά τη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες για τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος ξεκίνησαν πριν από τουλάχιστον δέκα μήνες. Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη τής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο κοριό της ΕΥΠ.

Από τις εκατοντάδες ηχογραφημένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν «συναλλαγές» με τους εμπόρους ναρκωτικών, υπόσχοντάς τους άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέραν από τον διοικητή της δίωξης Ναρκωτικών Βόλου (αστυνόμος β') και τους δύο αρχιφύλακες, στο κύκλωμα εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Βασικοί πρωταγωνιστές τού κυκλώματος ήταν Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών (χασίς και ηρωίνη) από την πατρίδα τους και άλλες χώρες των Βαλκανίων, και τις διακινούσαν σε πιάτσες της ελληνικής επικράτειας.

Ως μέλη της φέρονται ακόμη αθίγγανοι από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου γινόταν εκτεταμένη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Σε εφόδους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιεί τις έρευνες για την υπόθεση, σε σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μικροποσότητες χασίς και ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κύκλωμα διατηρούσε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείτο ως κρύπτη ναρκωτικών...

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: