31.12.12

Απειλεί με έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ ...

«Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποτελέσει πραγματικό εγγυητή του δημοσίου χρέους μας, η Ιταλία θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ», τόνισε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ... ιδιωτικό ιταλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Capital.
«Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε υποτίμηση του εθνικού μας νομίσματος αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Ελπίζω να μην βρεθούμε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε σε κατάσταση απελπισίας την συγκεκριμένη οδό», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός δεξιός πολιτικός δήλωσε επίσης ότι σε περίπτωση νίκης του στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, πρόκειται να ζητήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για να διερευνηθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στην πτώση της κυβέρνησής του.

«Αν η παράταξή μου υπερισχύσει στις εκλογές θα απαιτήσω να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η οποία [θα κληθεί] να εξακριβώσει όλες τις λεπτομέρειες των παρασκηνιακών κινήσεων που, τον Νοέμβριο του 2011, οδήγησαν την πτώση της κυβέρνησής μου και στην σύσταση του κυβερνητικού σχήματος τεχνοκρατών», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) έκανε λόγο χθες περί μιας «συνωμοσίας».

«Δεν θέλω να εκφραστώ για τον ρόλο του Ναπολιτάνο, θα το πράξει η αρμόδια επιτροπή», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: