17.12.12

Σήμερα οδηγείται στον Κορυδαλλό ο Λαυρεντιάδης...



Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος παραμένει στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο ... επιχειρηματίας έχει κριθεί προφυλακιστέος και εκκρεμεί η μεταφορά του στον Κορυδαλλό, έπειτα από την απολογία που έδωσε στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Ο γνωστός επιχειρηματίας εξετάστηκε την Παρασκευή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στο Δαφνί, καθώς επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο οι γιατροί έκριναν πως δεν συνέτρεχαν λόγοι για την παραμονή του εκεί. Την Παρασκευή, επίσης, οι γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν, είχαν αποφανθεί πως δεν υπήρχαν προβλήματα υγείας, ώστε να παραμείνει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λαυρεντιάδης δεν έγινε δεκτός το βράδυ της Παρασκευής στον Ερυθρό Σταυρό, διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ και αναμενόταν να μεταχθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, καθώς ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε πρόβλημα καρδιάς και επέστρεψε εκ νέου στον Ευαγγελισμό, όπου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ψυχιατρική κλινική.

Η ανακρίτρια του πήρε απολογία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε ο επιχειρηματίας, μετά τη σύλληψή του την Πέμπτη.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης, στον οποίο είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και δεν είχε κληθεί να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αμέσως μετά τη σύλληψή του, στο σπίτι του στην περιοχή της Βουλιαγμένης επικαλούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα με την καρδιά του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του «Ευαγγελισμού» ο επιχειρηματίας δεν εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Εκεί εφημέρευε η Β' καρδιολογική κλινική, γιατροί της οποίας ανέλαβαν την παρακολούθησή του και την ολοκλήρωση του κύκλου των εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν την «υποδομή» ώστε να διαφύγει εκτός Ελλάδας, οδήγησαν τις ανακριτικές αρχές στην έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κεντρικού προσώπου της υπόθεσης των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ που χορήγησε η τράπεζα Proton Bank την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος της. Τα δάνεια αυτά, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, φέρονται να κατέληγαν σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που συνδέονταν με τον επιχειρηματία.

Εντάλματα σύλληψής εκδόθηκαν όμως και για τρία ακόμη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank, στελέχη της τράπεζας, την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα εξέδωσε εντάλματα σύλληψής για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή. Και οι τρεις συνελήφθησαν εκτελέστηκε το ένταλμα σε βάρος τους και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια. Και οι τρεις, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ φέρονται ότι ενέκριναν με διαδικασίες ….εξπρές τα δάνεια που στη συνέχεια φέρονται να κατέληγαν σε εταιρείες που συνδέονται με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εντάλματα εκδόθηκαν ακόμη για τον στενό συνεργάτη του Λαύρεντη Λαυρέντιάδη, Πέτρο Κυριακίδη, ο όποιος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Και οι τέσσερις κρίθηκαν ως ύποπτοι φυγής από την ανακρίτρια. Αντίθετα, στις αστυνομικές αρχές εμφανίστηκε η Σμαράγμα Λιαρμακοπούλου, πρώην μέλος της Proton Bank σε βάρος της οποίας επίσης είχε εκδοθεί ένταλμα.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: