11.12.12

Έξι διαιτητές ονομαστικά ζήτησε να καρατομηθούν με εξώδικο ο ΠΑΟ ...



Πρωτοφανής η επίθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραλίγο να ανατινάξει το ντέρμπι λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του

* Παράλληλα κατήγγειλε ως μη φυσιολογικούς και αποτελέσματα της... διαιτησίας τέσσερις αγώνες, δικούς του και της ΑΕΚ !
* Πρωτοφανής η επίθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραλίγο να ανατινάξει το ντέρμπι λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του
* Αντίδραση της ΕΠΟ : Καταγγέλθηκαν οι πράσινοι σε ΟΥΕΦΑ και Εισαγγελέα

Του Μανώλη Γαβαθιώτη

Η πρωτοφανής σε ένταση επίθεση εναντίον της ΕΠΟ, πού εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός λίγες ώρες πριν από το χθεσινό ντέρμπι, όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και αυτή τη διεξαγωγή του, αλλά παρά λίγο να προκαλέσει και την άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών, καθώς και της ΟΥΕΦΑ !

Η επίθεση των πρασίνων, πού φάνηκε να κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια της διοίκησης της ΕΠΟ, εκδηλώθηκε με εξώδικο η οποία παραδόθηκε στα γραφεία της από δικαστικό κλητήρα, στις 2:20 μ.μ. της περασμένης Παρασκευής.

Από την ώρα και μόνο της κοινοποίησης, είναι εμφανές ότι η προσπάθεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν να αιφνιδιάσει την ΕΠΟ και να καρπωθεί τις εντυπώσεις και να σημειώσει έτσι μία εντυπωσιακή επικοινωνιακή νίκη, πού θα δυναμίτιζε ευθέως το κλίμα και την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι.

Η εξώδικος, η οποία έφερε την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παναγόπουλου, ανέφερε και συγκεκριμένα ονόματα διαιτητών, τους οποίους η πράσινη ΠΑΕ κατηγορεί ευθέως για συμμετοχή στην υπόθεση των στημένων, αλλά και συγκεκριμένους αγώνες στους οποίους – πάντα κατά το κείμενο της επιστολής – έδρασε το παρασκήνιο της διαιτησίας.

Πρόκειται για τους αγώνες Πλατανιά – Παναθηναϊκού, Παναθηναϊκού – ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ – Λεβαδειακού, αλλά και τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός ( 0-4 ) !

Οι διαιτητές τους οποίους αναφέρει ο Παναθηναϊκός ότι εμπλέκονται στα στημένα, είναι οι κ.κ. Γιάχος, Σιδηρόπουλος, Δελφάκης, Κομίνης, Δημητρόπουλος και φυσικά, ο κ. Μάνταλος, ο οποίος επρόκειτο να διευθύνει λίγες ώρες αργότερα το ντέρμπι.

Σύμφωνα με το κείμενο της εξωδίκου του Παναθηναϊκού, οι πίνακες διαιτητών δεν είναι νόμιμοι και έγκυροι, επειδή δεν ήσαν παρόντες όλα τα μέλη της ΚΕΔ ( ισχυρίζεται ότι έλειπαν οι κ. κ. Σάββας και Βασάρας ) και κατηγορείται ως ενορχηστρωτής της υπόθεσης αυτής ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής.

Η εξώδικος κατέληγε με την γνωστοποίηση ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθιστά υπεύθυνη την διοίκηση της ΕΠΟ για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του ντέρμπι, διότι λόγω των παραπάνω ενεργειών της έχει προκαλέσει την οργή των οπαδών, για την συμπεριφορά των οποίων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα έχει ουδεμίαν ευθύνη.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
Η αντίδραση της ΕΠΟ ήταν άμεση και – όπως αποδείχτηκε – απολύτως αποτελεσματική. Η απάντηση στην εξώδικη δόθηκε με επιστολή διαβαθμισμένη ως «απόρρητη», στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ ξεκαθάριζε ότι :

* Ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για θέματα πού αφορούν το ποδόσφαιρο, είναι ανεπίτρεπτος και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, τόσο εδώ, όσο και στην ΟΥΕΦΑ στην οποία θα καταγγελθεί και θα λογοδοτήσει.

* Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βιάζεται να αποφανθεί σε θέματα τα οποία βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης, προσπαθώντας να προκαταλάβει τις εισαγγελικές ενέργειες.

* ΟΤΙ η πράσινη ΠΑΕ προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα του ντέρμπι, αδιαφορώντας για τις τυχόν συνέπειες πού θα υπήρχαν, αν το κείμενο της εξωδίκου έβγαινε στη δημοσιότητα πριν από την τέλεσή του

* Τέλος, της εφιστούσε την προσοχή να φροντίσει η ίδια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ομαλή τέλεση του αγώνα, για την οποία βάση των νόμων και των κανονισμών, είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη και βεβαίως για ό,τιδήποτε έμελε να συμβεί στο ντέρμπι θα υφίστατοι την προβλεπόμενη ποινή.

Σήμερα το πρωϊ, η αλληλογραφία πού αναφέραμε στάλθηκε από την ΕΠΟ σε δύο προορισμούς :

Στην ΟΥΕΦΑ και τν αθλητικό εισαγγελέα. Ο τελευταίος, αναμένεται σήμερα να αποφασίσει εάν θα ασκήσει και νέα ποινική δίωξη εναντίον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του υπογράφοντα την εξώδικη αντιπροέδρου της.


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: