14.12.12

Ανοιχτή επιστολή Μιχελογιαννάκη στον Υπουργό Οικονομικών...


Ερωτήσεις και σκληρές παρατηρήσεις στον Γιάννη Στουρνάρα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ηρακλείου.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά το τέλος του άδικου για εμένα αγώνα που κάνατε όσον αφορά την απόκτηση της...
δόσης, σας παρακαλώ πολύ να δεχθείτε τις παρατηρήσεις μου, τις παραινέσεις μου και απαντήστε στα ερωτήματα που σας απευθύνω ως βουλευτής και ως πολίτης.
1. Πόσο είναι ακριβώς το χρέος της Ελλάδας.
2. Τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση, με ποιους όρους τα δίνουμε και αν δέχεστε να περάσουν οι όροι από την ολομέλεια της βουλής.
3. Με ποιο τρόπο θα δεσμεύσετε τις τράπεζες να δώσουν χρήματα για την ανάπτυξη και για την απαραίτητη κοινωνική απάλυνση του πόνου των ελλήνων πολιτών. Δηλαδή, με ποιο τρόπο θα δεσμεύσετε τις τράπεζες να ακολουθήσουν συγκεκριμένες πολιτικές όσον αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα κόκκινα δάνεια, το Τειρεσία, τις θέσεις εργασίας, τις επιχειρήσεις, την αποκατάσταση μικροομολογιούχων που έχασαν, τις ασφαλιστικές εταιρίες που χρεοκόπησαν, τα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται σε επικίνδυνη ζώνη.
4. Από τα 7 δις ευρώ που μέρος τους θα δοθεί στους προμηθευτές, δώστε προτεραιότητα στους μικρούς προμηθευτές και όχι στους μεγαλοπρομηθευτές πχ φαρμακευτικές εταιρίες στη Γερμανία.
5. Πείτε στον ελληνικό λαό ότι η επαναγορά ομολόγων που αποσπά 11 δις από τη δόση και θεωρητικά μειώνει το δημόσιο χρέος κατά 20 δις, ουσιαστικά είναι ¨ανύπαρκτη πράξη¨ γιατί το μόνο που σώζει, είναι ένα μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
6. Εφόσον τα 7 δις που θα δοθούν στον προϋπολογισμό ουσιαστικά δεν είναι μόνο για μισθούς συντάξεις, γιατί αν ήταν μόνο για αυτά εδώ και πέντε μήνες οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί θα ήταν απλήρωτοι, ας μπουν σε κωδικούς του προϋπολογισμού που στόχο θα έχουν το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη.
7. Να είστε σίγουρος, κρίνοντας από την πρόταση σας για το φορολογικό και την πρώτη σας εγκληματική πράξη πώλησης του ΟΠΑΠ, ότι τα προαπαιτούμενα φορολογικό, αποκρατικοποιήσεις, δεν θα αποδώσουν.
8. Η είσπραξη του προαπαιτούμενου αντισυνταγματικού χαρατσιού, δεν θα πετύχει.
9. Το καλύτερο σενάριο που προβλέπεται σύμφωνα με τις πολιτικές που εφαρμόζετε, είναι η οπισθοδρόμηση της Ελλάδος στο 2009, με τις εξής όμως διαφορές.
• Τεράστιο δημόσιο χρέος, μεγαλύτερο από το 2009
• Διαλυμένη κοινωνία.
• Εξαθλιωμένο Έλληνα.
• Απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάω την δέσμευσής σας ότι το Αγγλικό δίκαιο, ο ειδικός λογαριασμός και η συμφωνία περί μη τήρησης των όρων, να μην αγγίξουν την ελληνική περιουσία και τον ελληνικό φυσικό πλούτο.

Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, πείτε στον ελληνικό λαό ότι πήρατε το δάνειο ονομάζοντας,
1. Τη κλεψιά, φόρο.
2. Το χαράτσι, αλληλεγγύη.
3. Την απόλυση, εφεδρεία.
4. Το ξεπούλημα, σωτηρία.
5. Τη πείνα, άσκηση διαλογισμού.

Με τιμή,
Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Νομού Ηρακλείου


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: