25.12.12

Πάπας Βενέδικτος: Βρείτε χώρο για τον Θεό...

Κατά τη χθεσινοβραδινή λειτουργία των Χριστουγέννων στον Αγιο Πέτρο του Βατικανού ο Πάπας Βενέδικτος προέτρεψε τους ανθρώπους να βρουν χώρο για το Θεό στον γρήγορο ρυθμό της ζωής τους, που είναι γεμάτος από τις νέες τεχνολογικές συσκευές.

Ο...
85χρονος Πάπας που γιόρτασε τα όγδοα Χριστούγεννα ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, έκανε έκκληση για επίλυση της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης και κάλεσε να δοθεί τέλος στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ενώπιον 10.000 πιστών εντός της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου χαρακτήρισε τη βία στο όνομα του Θεού, μια «ασθένεια» της θρησκείας και αναγνώρισε ότι «στην ιστορία, ο μονοθεϊσμός έχει χρησιμεύσει ως δικαιολογία για τη μισαλλοδοξία και τη βία» καθώς «η θρησκεία μπορεί να γίνει κακή [...] όταν ένας άνθρωπος σκέφτεται τον εαυτό του και ότι ο Θεός είναι ιδιωτική περιουσία του».

Ο Ποντίφικας στην ομιλία του επικεντρώθηκε κυρίως στην απόρριψη του Θεού στη Δύση, λέγοντας ότι η απόρριψη του Θεού από τον σύγχρονο κόσμο, οδηγεί στην απόρριψη του ενός από τον άλλο, με πρώτους τους πιο ευάλωτους.

«Είμαστε εντελώς γεμάτοι με τον εαυτό μας, έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για τον Θεό. Γι' αυτό και δεν υπάρχει χώρος για άλλους, για τα παιδιά, τους φτωχούς, τους ξένους», σημείωσε στην ομιλία του. Οπως είπε, σήμερα οι κοινωνίες έχουν φτάσει στο σημείο όπου πολλοί άνθρωποι είναι σε μια διαδικασία σκέψης η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την ύπαρξη του Θεού.

Σήμερα στις 13.00 ο Πάπας θα εκφωνήσει το καθιερωμένο μήνυμα «Urbi et Orbi» από το κεντρικό μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: