28.12.12

Ηλεία: "Χάθηκαν" ξαφνικά πολλές πινακίδες κυκλοφορίας...

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου και ενώ μαζικά προσέρχονται στις ΔΟΥ πολίτες για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πέρασαν από υπηρεσίες της Α.Δ. Ηλείας και...
δήλωσαν απώλεια της μιας ή και των δύο πινακίδων κυκλοφορίας.

Η αιφνίδια αυτή αύξηση των κρουσμάτων απώλειας πινακίδων (τέσσερα και πέντε σε μια μέρα) δημιουργεί προβληματισμούς έως υποψίες για το τι έχει συμβεί. Από τη μια η πιθανότητα κάποιοι να κλέβουν πινακίδες από οχήματα για να τις χρησιμοποιήσουν σε άλλα στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, περνά από το μυαλό των αρμοδίων πως μπορεί να συμβεί.

Όμως η μαζικότητα των περιπτώσεων που δηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα μόλις μια – δύο ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων όσων θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, οδηγούμενοι εκεί λόγω κρίσης, κατευθύνει τις Αρχές σε άλλες υποψίες.

Άλλωστε μέσα στη χρονιά που εκπνέει, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενώ είχαν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, συνέχιζαν να κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού τα αυτοκίνητά τους, φυσικά ανασφάλιστα, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τις συνέπειες των πράξεών τους.

Η δήλωση απώλειας της μιας πινακίδας, φέρνει στο προσκήνιο ένα σενάριο καθόλου ακραίο. Το να δηλώσουν ίσως ψευδώς ιδιοκτήτες οχημάτων την απώλεια της μιας πινακίδας κυκλοφορίας στην Αστυνομία, να προσκομίσουν το σχετικό έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Εφορίας και να συνεχίσουν να κυκλοφορούν το όχημά τους με τη μία, χωρίς να εγείρουν υποψίες στους γύρω τους πως κυκλοφορούν παράνομα. Μέχρι να βρεθούν αντιμέτωποι όμως με κάποιο τροχονομικό έλεγχο που θα μπορούσε να αποδείξει την… «κομπίνα».

Άλλωστε στη χρονιά που φεύγει, έτυχε οι υπηρεσίες Τροχαίας του νομού να «τσιμπήσουν» δεκάδες οδηγούς που είτε κυκλοφορούσαν με ανασφάλιστα οχήματα, είτε ακόμα και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας περιμετρικά των αστικών κέντρων για να αποφύγουν τους ελέγχους.

Πηγή: Ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: