7.12.12

Σοκ από ρατσιστική επίθεση στην Σαλαμίνα...

Του είχαν περάσει αλυσίδα στο λαιμό και τον τράβαγαν σαν το σκύλι.
Δείτε τις φωτογραφίες..
Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες του 29χρονου Αιγυπτίου, ο οποίος τον περασμένο μήνα έπεσε θύμα κακοποίησης και βασανισμού στη Σαλαμίνα από τον έλληνα εργοδότη του.

Το... ιδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έχει αναλυτικό ρεπορτάζ από την περιπέτεια του 29χρονου στη Σαλαμίνα μαζί με φωτογραφίες του θύματος που τράβηξε ο Γιάννης Μπεχράκης.

Στις δηλώσεις του προς το πρακτορείο ο Γουάλιντ Ταλέμπ περιγράφει πώς επί 18 ώρες ο φούρναρης εργοδότης του τον είχε αλυσοδεμένο από το λαιμό και τον κακοποιούσε μαζί με άλλους τρεις: «Με τράβαγαν σαν το σκυλί, ενώ έπιναν μπύρα και γελούσαν. Νόμιζα ότι έφτασε το τέλος μου. Λιποθυμούσα συνεχώς και κάθε φορά που έχανα τις αισθήσεις μου με χτύπαγαν δυνατά για να ανοίξω τα μάτια μου».

Ο Ταλέμπ έπειτα από 18 ώρες κατάφερε να το σκάσει αλλά η αστυνομία τον πήρε από το νοσοκομείο, επειδή δεν είχε χαρτιά, προκειμένου να τον απελάσει.

Τελικά, για ανθρωπιστικούς λόγους και μετά από πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια ο 29χρονος δεν θα απελαθεί.

Το πρακτορείο Reuters πάντως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι ο Ταλέμπ δεν είναι ο μόνος, καθώς στην Ελλάδα εκατοντάδες μετανάστες πέφτουν θύματα βίας, ρατσιστικών επιθέσεων και αστυνομικής αδιαφορίας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά «στην Ελλάδα, οι μετανάστες είναι τα μεγαλύτερα και πλέον ανυπεράσπιστα θύματα της οικονομικής κρίσης».







πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: