8.12.12

Βενιζέλος: «Είμαστε σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση»...


«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερη λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος , κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα ...
ψηφιστεί, διότι έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα στα βασικά σημεία και μένουν κάποια λίγα για συζήτηση, η επαναγορά ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί η διαφορά καθώς θα πέσει χρήμα στην αγορά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως λέει ψέματα και κρύβει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλη λύση. Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την Κύπρο, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να βρει κεφάλαια από την Κίνα, τη Ρωσία και αλλού. Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης-και κυρίως τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-τόνισε πως όποιος δίνει υποσχέσεις για επάνοδο στο παρελθόν ή λύση χωρίς θυσίες και περικοπές, θα τις βρει μπροστά του, διότι ο λαός «θα του ζητήσει τα ρέστα» αργότερα. Ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα κάποιοι που πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη λύση, όμως κανείς τους δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό, παρατήρησε.


Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σηκώνει στους ώμους του τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της στρατηγικής εξόδου της χώρας από την κρίση. Αφησε αιχμές προς τη ΔΗΜ.ΑΡ λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «επαμφοτερίζουσες τάσεις» και ζήτησε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζε τα μέτρα στη Βουλή και δεν υπήρχε η πλειοψηφία των 151 βουλευτών. «Οποιος χτυπάει το ΠΑΣΟΚ, χτυπάει την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, χτυπάει τη στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.


Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, είπε πως θα κάνει συναντήσεις με φορείς και κοινωνικούς θεσμούς, επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «αντισυνταγματικό μόρφωμα» και υπογράμμισε ότι οι τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας δεν ενισχύονται μόνο από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην κοινωνία που ευνοεί ή ανέχεται τέτοια φαινόμενα.


Σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου ο κ. Βενιζέλος είπε πως «πρέπει να ξαναγίνουμε παράταξη, να ξαναγνωριστούμε με την κοινωνία, να ξαναεκφράσουμε τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου». Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αλλεπάλληλα «σοκ» και σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ της επιρροής του. Εξέφρασε, όμως, την πεποίθηση πως όταν ανέβει η Ελλάδα θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ.


Ηταν καυστικός απέναντι στη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίστηκαν ως «αλεξιπτωτιστές» και «κηπουροί» στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και άλλων με μεγάλη διαδρομή στο κόμμα. Αναγνώρισε ότι όσοι περίμεναν να καταλάβουν κυβερνητικές θέσεις απογοητεύθηκαν με την απόφαση να μην συμμετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά παρατήρησε πως κάνουν «τραγικό λάθος» όταν μιλάνε για «ασύμμετρη φθορά» στην κυβέρνηση.


Δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε όλους, σε όσους δεν φοβούνται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ, σε όσους δεν στρέφονται κατά της παράταξης», ενώ απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση συνεργασίας προς τη ΔΗΜ.ΑΡ και άλλες κινήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: