12.12.12

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο «Ερρίκος Ντυνάν»...

Νέα διάταξη με την οποία θα προωθείται η επίλυση του θέματος της πληρωμής των εργαζόμενων στο «Ερρίκος Ντυνάν» θα καταθέσει ο υπουργός Υγείας, αποσύροντας τη σχετική τροπολογία που έφερε στη Βουλή την Τετάρτη.
Ο υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δεσμεύτηκε ότι...
θα επαναφέρει τη ρύθμιση στη συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης την ερχόμενη Πέμπτη.

Η τροπολογία αποσύρθηκε με απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ενώ στηρίζει το σχετικό νομοθέτημα, ζήτησε να επανέλθει με βελτιώσεις σε ορισμένες πτυχές του.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στηρίζουν το νομοθέτημα, εξέφρασαν όμως αντιρρήσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει τις ρυθμίσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Στη συνεδρίαση, πλην των εκπρόσωπων των κομμάτων, τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος
των εργαζόμενων, ο οποίος ζήτησε να «παύσουν οι υποσχέσεις και να ξεκινήσουν οι
πράξεις» ,να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αποπληρωθούν άμεσα τα οφειλόμενα οκτώ μηνών.

Ωστόσο, ένταση επικράτησε όταν άλλη εκπρόσωπος των εργαζόμενων του «Ερρίκος Ντυνάν» κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του υπουργού Υγείας φώναξε στην αίθουσα «ψεύδεστε» προς τον Α.Λυκουρέντζο και αποβλήθηκε από την αίθουσα.

Ο Α.Λυκουρέντζος ανέφερε ότι ο ίδιος προωθεί ρύθμιση για το θέμα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νοσοκομείου και των εργαζόμενων σε αυτό....

«Καταλαβαίνω τον πόνο τους αλλά εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και ανταμείβομαι με αυτή τη στάση. Οι συμπεριφορές όμως αυτές δεν ενοχλούν εμένα. Απευθύνονται στην Επιτροπή την οποία πρέπει να προστατεύσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Καταλήγοντας είπε πως θα εξακολουθήσει να μεριμνά ώστε να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι.

Οι θέσεις των κομμάτων

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης ζήτησε να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ενταχθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας και είπε ότι «προδίδεται το όραμα για το Ερρίκος Ντυνάν».

Έντονη δυσαρέσκεια για την προώθηση πράξης νομοθετικού περιεχομένου εκφράστηκε και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξάνθο, ο οποίος είπε πως δεν εξασφαλίζονται οι θέσεις στο
νοσοκομείο και πρότεινε επιπλέον να ενταχθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ.

Το ΚΚΕ, μέσω του Χρ. Κατσώτη δήλωσε ότι καταψηφίζει την πράξη, επισημαίνοντας ότι ενισχύεται η επιχειρηματική δράση του νοσοκομείου και δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

Η Χρυσή Αυγή είπε «παρών» ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: