8.12.12

Διαψεύδει η Αθήνα ότι θα συναινέσει σε έναρξη διαπραγματεύσεων ΠΓΔΜ-ΕΕ...

Αναφερόμενος σε σημερινά δημοσιεύματα ελληνικού Τύπου και του Τύπου της ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής, ο ... εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως προς τη 'διαρροή' στον σημερινό σκοπιανό Τύπο, περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Νίμιτς, ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έγινε δέκτης τέτοιων ιδεών και διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Το περιεχόμενο των ιδεών Νίμιτς ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

» Άλλωστε, ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης.

» Ως προς το περιεχόμενο σημερινού δημοσιεύματος στον αθηναϊκό Τύπο, ότι η Ελλάδα προτίθεται να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, χωρίς την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

» Η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και συνεπής, ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτήριων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ. Στην κορυφή αυτών των προϋποθέσεων βρίσκεται ο σεβασμός της καλής γειτονίας και κατά συνέπεια η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: