27.12.12

Όμηρος της λίστας η κυβέρνηση...



Τους οικονομικούς εισαγγελείς αναμένει η κυβέρνηση, τα κόμματα αλλά και η αντιπολίτευση, η τελευταία μάλιστα με… άγριες διαθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της «αρχικής» λίστας Λαγκαρντ και αυτής που διαβιβάσθηκε, εκ νέου, προ ημερών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με... πληροφορίες, η σχετική επεξεργασία υπό τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη και σήμερα, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της ταυτοποίησης των δεδομένων της μίας και της άλλης εκδοχής. Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς πάντως να παραγνωρίζουν ότι ενδεχόμενη επιβεβαίωση των φημών για… ονόματα που αφαιρέθηκαν από την αρχική λίστα θα προκαλέσει σεισμό στην κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιχειρούν, επίσης, να εκπέμψουν ψυχραιμία, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει στη… γωνία, γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε περιπλοκή θα επιταχύνει τον πολιτικό χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, δε, στο στόχαστρο δεν θα βρεθούν μόνον οι κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλος που είχαν στην κατοχή τους την αρχική λίστα αλλά, προφανώς, όλη η τρικομματική κυβέρνηση, η συνοχή της οποίας θα δοκιμασθεί, με θρυαλλίδα όσα ενδεχομένως συμβούν στο ΠΑΣΟΚ με στόχο τον ίδιο τον Πρόεδρό του.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πολιτικά στελέχη όλων των αποχρώσεων σημείωναν ότι η σχετική έρευνα των δύο εισαγγελέων θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να ανακοπεί το κύμα εικασιών και σεναρίων που έχει αρχίσει να φουντώνει το τελευταίο διάστημα. Σενάρια, μάλιστα, που σε κάποιες περιπτώσεις διακινήθηκαν, ηθελημένα ή μη, και από κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: