9.12.12

Συνάντηση Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας...


Για το Μόναχο αναχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Νωρίτερα την Κυριακή βρέθηκε στην Κύπρο, όπου ήταν ο ... κύριος ομιλητής στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Η επίσκεψη Σαμαρά στο Μόναχο στοχεύει στην ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, σε βαυαρική εφημερίδα ο πρωθυπουργός εκφράζει την ελπίδα του για επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Γερμανία.

«Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα.



«Σαφής στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας -πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι» τονίζει.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: