26.12.12

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη την Πέμπτη στο Μαξίμου...



Το πρόγραμμα των δράσεων και των προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, θα βρεθεί επί τάπητος την Πέμπτη σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο ... Μέγαρο Μαξίμου θα κληθούν αρκετοί υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων για να συζητήσουν τις κυβερνητικές προτεραιότητες ενόψει του Eurogroup του Ιανουαρίου, αλλά και της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Την Πέμπτη, επίσης, θα γίνει επίσης σύσκεψη των γενικών γραμματέων των υπουργείων υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο, προκειμένου να συζητηθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ώστε να κλείσει τις εκκρεμότητες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,2 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού.

Οι τρεις βασικές προτεραιότητες είναι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η ρύθμιση για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου.

Για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου, προαπαιτούμενο θεωρείται η θέσπιση οροφής στις δαπάνες κάθε κυβερνητικού τομέα, ενώ για τα επόμενα 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για το προσωπικό των υπουργείων, να έχει καθορίσει τις θέσεις που πλεονάζουν, αλλά και να θέσει τριμηνιαίους στόχους υποχρεωτικών εξόδων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: