26.12.12

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ...

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τις κεντρικές περιοχές της πολιτείας της Αλαμπάμα χθες το βράδυ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σε μεγάλο...
τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών ανήμερα των Χριστουγέννων επικράτησε κακοκαιρία, με αποτέλεσμα πεδινές περιοχές του αμερικανικού νότου να περάσουν λευκά Χριστούγεννα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε το θάνατο ενός άνδρα στο Τέξας από πτώση δέντρου, καθώς και μεγάλη καραμπόλα από 21 οχήματα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα, ο οποίος έκλεισε για αρκετή ώρα.

Τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και δυνατές καταιγίδες κατά μήκος του νότιου Τέξας και των νοτιοανατολικών περιοχών της Αλαμπάμα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η καταιγίδα αναμενόταν να φέρει χιονοπτώσεις σε περιοχές που σπάνια τα Χριστούγεννα είναι λευκά. Στην πόλη της Οκλαχόμα προβλέπεται να πέσει χιόνι 7,5 έως 15 εκατοστών. Η μεγαλύτερη χιονόπτωση που καταγράφηκε στην πόλη την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν 16,2 εκατοστά το 1914.

Ήδη αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο της πόλης. Η ιστοσελίδα FlightAware, η οποία παρακολουθεί τις καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ότι συνολικά 210 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: