3.12.12

Καταπατημένο ένα στα τρία ακίνητα του δημοσίου...

Στοιχεία που προβληματίζουν έδωσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ένα στα τρία ακίνητα του δημοσίου είναι καταπατημένο, με αποτέλεσμα να μπαίνει φρένο στην αξιοποίηση τους.

Είναι...
χαρακτηριστικό, πως η συνολική έκταση των καταπατημένων εκτάσεων αγγίζει την έκταση της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα ακίνητα του Δημοσίου που φέρονται ως «κατεχόμενα» -κατά τον νομικό όρο-, με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι Κτηματικές Υπηρεσίες ανέρχονται σε 28.300 εν συνόλω περίπου 90.000 ακινήτων.

Στην απάντηση υπάρχει μάλιστα και έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Αγλαΐας Βασιλοπούλου, σύμφωνα με το οποίο τα ανωτέρω ακίνητα καλύπτουν συνολική επιφάνεια 403.000 στρεμμάτων. Όσο σχεδόν η έκταση του λεκανοπεδίου της Αττικής (412.00 στρέμματα).

Τα στοιχεία έφτασαν στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Αποστόλου και σύμφωνα με αυτά γίνεται γνωστό ότι για τα ακίνητα που φέρουν τον χαρακτήρα «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ» στις Κτηματολογικές Εγγραφές, η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, με εγκύκλιο διαταγή της, έδωσε οδηγίες στις περιφερειακές της υπηρεσίες (κτηματικές) για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Όσον αφορά στην προστασία των καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας υπενθυμίζει ότι «λαμβάνονται μέτρα προστασίας (κατασταλτικά), τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις περί δημοσίων κτημάτων προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου»...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: