27.12.12

Οι «πράσινες» ενστάσεις για το φορολογικό ...


Δεν έχουν τέλος οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων επί του φορολογικού νομοσχεδίου, που προγραμματίζεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προβάλλονται τρεις αιτιάσεις, που ... φέρονται μάλιστα να μην έχουν απορριφθεί, αντίθετα να «συζητιούνται» τόσο με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και μεταξύ αυτού και της τρόικας.

Ειδικότερα, η Ιπποκράτους ζητά :

• Να προβλεφθεί έκπτωση στους τόκους των στεγαστικών δανείων για την πρώτη κατοικία και για οικείες έως 100 τ.μ. και με αντικειμενική αξία που δεν ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

• Να μην φορολογούνται τα εισοδήματα ανέργων από τυχόν ενοίκια.

• Να υπάρξει συγκεκριμένη διάταξη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία.

Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες τόσο μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με το υπουργείο Οικονομικών, όσο και εκείνες του τελευταίου με την τρόικα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το θέμα να θεωρείται ότι θα έχει κλείσει την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Αμέσως μετά, πιθανότατα στις 10 ή 11 Ιανουαρίου, προγραμματίζεται η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως, επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με εισπρακτικό κυρίως χαρακτήρα, προσβλέποντας στο επόμενο, πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταβληθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013, για περισσότερο «φιλοαναπτυξιακές» ρυθμίσεις.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: