10.12.12

Η κρίση «αγγίζει» και την πολιτική προστασία...


Επιπτώσεις και στην πολιτική προστασία φαίνεται ότι έχει η οικονομική κρίση καθώς οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγουν όλα τα απαραίτητα μηχανήματα στους δρόμους σε...
περίπτωση έκτακτης ανάγκης (παγετού, πλημμυρών, χιονιού) λόγω βλαβών, ελλείψεων σε καύσιμα και σε προσωπικό, αδυναμίας συντήρησης του συνόλου του εξοπλισμού και καθυστερήσεων στις διαδικασίες μίσθωσης μηχανημάτων.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Κώστας Κοκολάκης, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας, που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σημείωσε: «έχουμε κρίση.

Δεν μπορούν να βγουν όλα τα οχήματα στους δρόμους» και κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς «να ιεραρχήσουν τους δρόμους που πρέπει να διατηρηθούν ανοιχτοί κατά προτεραιότητα σε περίπτωση κακοκαιρίας (π.χ. νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΧΥΤΑ κ.α.)».

Σε ό,τι αφορά τα «επικίνδυνα» σημεία της Θεσσαλονίκης για τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτά είναι, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, η περιοχή που βρίσκεται κατά μήκος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, καθώς και ο Φοίνικας, ο Άγιος Ιωάννης, η Καλαμαριά, η Περαία και οι Νέοι Επιβάτες.

Στη δυτική Θεσσαλονίκη φαίνεται να «κινδυνεύουν» περισσότερο οι περιοχές του Δενδροποτάμου στη Μενεμένη, των Αγίων Πάντων, της Πλατείας Δημοκρατίας και του ρέματος Πολίχνης. Στη βορειοανατολική Θεσσαλονίκη ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά μήκος των ρεμάτων Τριανδρίας και Μαλακοπής. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, προβλήματα αναμένονται στους δήμους Δέλτα, Λαγκαδά και Βόλβης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ρόλο των δήμων οι οποίοι, κατά τον προϊστάμενο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Νίκο Ψαλτόπουλο, αποτελούν, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» το κύτταρο από το οποίο ξεκινούν τα πάντα στην πολιτική προστασία.

Ωστόσο, όπως είπε, από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης οι μισοί δεν προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για την προετοιμασία ενόψει της κακοκαιρίας. Πρόκειται για τους δήμους Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας - Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Θέρμης και Καλαμαριάς. «Είναι απαράδεκτο οι δήμοι να αδιαφορούν ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκολάκης...
trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: