11.12.12

Πρυτάνεις αντιδρούν στην διαθεσιμότητα πανεπιστημιακών υπαλλήλων...


Τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων από το «Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου», στο μέτρο της διαθεσιμότητας, ανακοίνωσαν οι πρυτάνεις των ελληνικών Πανεπιστημίων.
Συγκεκριμένα, με...
επιστολή που υπογράφουν οι πρυτάνεις Πάρις Τσάρτας, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Γιάννης Μυλόπουλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης διέγραψε τέσσερις υπαλλήλους από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πρυτάνεων, η πράξη αυτή είναι αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη.

«Αντιτίθεται σε στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αξίες, εφόσον απολύονται στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία στα Πανεπιστήμια, που επιμορφώνονται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν στηρίξει τη λειτουργία τους αναλαμβάνοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας και δίχως πρόσθετη αμοιβή» υποστηρίζουν.

Επίσης τονίζουν πως «πλήττει καίρια τη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτική Δημοκρατίας, εφόσον του νόμου Ν.4076/2012 (ΦΕΚ.12/11/2012) που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, επακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα, δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (19/11/2012 & 4/12/2012), που δεν έρχονται να ρυθμίσουν ''έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης'', όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 44, αλλά παραποιούν την κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς και τέσσερις εγκύκλιοι, προκειμένου να ''καλύψει'' την επιβολή της διαθεσιμότητας/απόλυσης προσωπικού από οποιονδήποτε φορέα, πέραν του περιεχομένου του Συντάγματος και των νόμων».

Τέλος, συμπληρώνουν πως οι πράξεις αυτές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης , «καταστρέφουν με τυφλό και παράλογο τρόπο την λειτουργία των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, δίνοντας την εντύπωση της περιττής ανθρωποθυσίας με άμεσες συνέπειες στους φοιτητές μας και στους γονείς τους, καθώς και στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας» και καλούν από τον κ. Μανιτάκη να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ ως είχαν στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να παρέμβει άμεσα ως ηγεσία του εποπτεύοντος τα ΑΕΙ υπουργείου...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: