7.12.12

Σταυρο...φόροι ακόμη μία φορά οι μισθωτοί ...


Ο Σταυρός της Εφορίας πέφτει βαρύς πάλι στους ώμους των μισθωτών και των συνταξιούχων. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση καταλήγουν σε ένα τελικό σχέδιο, που λίγο απέχει από τις αρχικές προβλέψεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των... φορολογουμένων καλείται να πληρώσει μεγαλύτερα ποσά από το υστέρημά της. Οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως τη μείωση του υψηλού συντελεστή στο 40% και τη σχετική ενίσχυση των πολυτεκνικών επιδομάτων.
ην πεπατημένη ακολουθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς, όπως προκύπτει από το τελικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου το οποίο εξετάστηκε στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής, τα βάρη πέφτουν και πάλι στις... πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε βελτιώσεις σε σχέση με το προσχέδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας, μειώνοντας τον υψηλό συντελεστή στο 40% (για ατομικά εισοδήματα από 40.000 ευρώ και πάνω) και ενισχύοντας τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Oμως, οι φορολογούμενοι στη συντριπτική τους πλειονότητα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους σε σχέση με εφέτος. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τις 24.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για τις οικογένειες με ένα παιδί, τις 21.000 ευρώ με δύο παιδιά και τις 23.000 ευρώ με τρία παιδιά.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: