12.12.12

Λευκωσία: Εν μέσω επεισοδίων η ψήφιση μνημονιακών ν/σ...

Εν μέσω επεισοδίων ψήφισε η κυπριακή Βουλή 24 νομοσχέδια για την εφαρμογή προβλέψεων του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, ο οποίες έχουν καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία.
Τα περισσότερα...
νομοσχέδια εγκρίθηκαν ομόφωνα, ορισμένα όμως κατά πλειοψηφία. Το νομοσχέδιο που καθιέρωνε αυξημένο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας αποσύρθηκε, προκειμένου να γίνουν διορθώσεις σε λάθη που περιείχε και θα τεθεί για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα νομοσχέδια για το επίδομα Μάνας, Τέκνου και Φοιτητικής Χορηγίας καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της ΕΔΕΚ και από τέσσερις μεμονωμένους βουλευτές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των νόμων, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από Κοινοβούλιο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολύτεκνοι και ανάπηροι, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των επιδομάτων τους.

Οι πολύτεκνοι κρατώντας πλακάτ φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, των κομμάτων και του Μνημονίου, αλλά και κατά των αλλοδαπών, τους οποίους κατηγόρησαν ότι κλέβουν το ψωμί από τους Κυπρίους, ενώ προπηλάκισαν βουλευτές, και πέταξαν πέτρες στα τζάμια του κτιρίου.

Πορείες προς τη Βουλή πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της τεχνικής, μέσης και στοιχειώδους εκπαίδευσης, καθώς και η οργάνωση νεολαίας ΕΔΝ του ΑΚΕΛ αλλά οι εκδηλώσεις τους έγιναν μπροστά από κλειστές πόρτες, καθώς η Βουλή είχε ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: