1.12.12

Στη φυλακή διευθυντής εφημερίδας...

Στις φυλακές του Μιλάνου «Σαν Βιττόρε» οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο διευθυντής της εφημερίδας «Ιl Giornale», Αλεσσάντρο Σαλλούστι.

Ο Σαλλούστι, η εφημερίδα του οποίου ανήκει στον όμιλο Μπερλουσκόνι, είχε καταδικασθεί σε ... φυλάκιση 14 μηνών, για δυσφήμιση δια του Τύπου, του δικαστικού του Τορίνο, Τζουζέππε Κοτσιλόβο.

Η εφημερίδα «Λίμπερο», της οποίας το 2007 ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν διευθυντής, είχε επικαλεσθεί την ανάγκη επιβολής θανατικής ποινής, αν και εφόσον υπήρχε στην Ιταλία, για τον δικαστικό Κοτσιλόβο, επειδή με απόφασή του είχε επιτραπεί σε 13χρονη να προχωρήσει σε άμβλωση. Στη συνέχεια, η έφηβη φέρεται να χρειάσθηκε εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική.

Η απόφαση φυλάκισης μετετράπη σε κατ' οίκον περιορισμό και οι καραμπινιέροι, το πρωί, παρουσιάσθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας για να συνοδεύσουν τον Σαλλούστι στον τόπο κατοικίας του. Όπως, όμως, είχε ήδη προαναγγείλει σε συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός δημοσιογράφος, μόλις μεταφέρθηκε στο σπίτι του, βγήκε για να επιστρέψει στο γραφείο του, στη «Il Giornale».

Οι καραμπινιέροι τον συνέλαβαν, τον μετέφεραν στην φυλακή, και σήμερα αργά το απόγευμα θα δικαστεί για εγκατάλειψη υποχρεωτικού χώρου διαμονής. Oυσιαστικά, για απόδραση, κατηγορία για την οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.

«Θεωρώ απαράδεκτο να στερείται η ελευθερία σε δημοσιογράφο για κάτι που έγραψε στην εφημερίδα του. Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, να ζητηθεί επανόρθωση, αλλά όχι να διαταχθεί φυλάκιση» δήλωσε κατ' επανάληψη ο Σαλλούστι, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη της και η Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: