4.12.12

«Η απλή αναλογική αποτελεί πλέον μία ώριμη επιλογή»...


O Koυβέλης ανοίγει τα χαρτιά του για το φορολογικό...
Την θέση του για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «το... φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να είναι απλό και δίκαιο, να υπακούει στην αρχή “περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα”», συμπληρώνοντας ότι: «Πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα. Πρέπει να ενισχύει την καταγραφή και τον έλεγχο του συνόλου των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και να καταπολεμά τη φοροδιαφυγή».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε, στη συνέχεια, τις προτάσεις τους κόμματός του για το πολιτικό σύστημα. «Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή μας. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή», υπογράμμισε.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: