18.12.12

«Ξεσκονίζουν» τα όπλα και τον υπολογιστή του μακελάρη...

...Αναζητώντας τα κίνητρα...

 Την ώρα που οι οικογένειες λένε το τελευταίο αντίο στα παιδιά τους, οι έρευνες για το μακελειό στο Κονέκτικατ έχουν ήδη αρχίσει από χθες, προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς τι συνέβη και με τις αρχές να εξετάζουν εξονυχιστικά το όπλο και τον υπολογιστή του 20χρονου Λάντσα. Τις προηγούμενες ημέρες....
οι αρχές είχαν διαπιστώσει ότι ο Άνταμ Λάντσα άνοιξε με πυροβολισμό την είσοδο στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν. Πυροβόλησε πολλές φορές αδειάζοντας αρκετούς γεμιστήρες, με 30 σφαίρες ο καθένας- από όπλο Bushmaster AR-15 σκοτώνοντας τα 20 παιδιά και τους 26 ενήλικες σε δύο αίθουσες.

 Το κάθε θύμα πυροβολήθηκε αρκετές φορές πριν ο Λάντσα στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει. Γιατί; «Οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει τα κίνητρα. Αλλά ψάχνουν μέσα στα απομεινάρια του σπασμένου υπολογιστή του σπιτιού του 20χρονου δολοφόνου, συμπεριλαμβανομένων e-mail που μπορεί να έστειλε και ιστοσελίδες που πιθανώς επισκέφθηκε – ελπίζοντας ότι θα ρίξει λίγο φως αναφορικά με τις σκέψεις του», ανέφερε αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και την ιστορία του Λάντσα με τα όπλα. Τα τρία που βρέθηκαν κοντά στο πτώμα του ήταν ημιαυτόματα 223-caliber και δύο περίστροφα Glock και Sig Sauer. Επίσης, στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία του Κονέκτικατ. Τα όπλα ανήκαν στην μητέρα του, Νάνσι, που ήταν συλλέκτρια, και η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Νιουτάουν την Παρασκευή.

Πέρα από αυτές τις εξελίξεις, οι αξιωματούχοι ήταν λακωνικοί όσον αφορά τις έρευνές τους. Εκατοντάδες αστυνομικοί και άλλο προσωπικό που συμμετέχει στις έρευνες αναλύουν κάθε εύρημα από πυρομαχικά, εξετάζουν το ιατρικό ιστορικό του δράστη και μιλούν με μάρτυρες. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να πάρουν καταθέσεις από ένα ζευγάρι ενηλίκων τραυματιών – ο ένας μάλιστα ήταν και αντιπρόεδρος του σχολείου-, με την ελπίδα ότι θα παίξουν ρόλο – κλειδί στην αναπαράσταση των γεγονότων...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: