14.12.12

Προφυλακιστέος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά την απολογία του στην 12η Τακτική Ανακρίτρια, που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης νοσηλεύεται από χθες φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό μετά τη...
σύλληψη του. Ο επιχειρηματίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Η σύλληψη του έγινε στις 17:00 χθες το απόγευμα στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη μετά από ένταλμα της Β’ ειδικής ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση με την τράπεζα Proton Bank. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους άνδρες της Ασφάλειας και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κούτα με 400.000 ευρώ, κοσμήματα, έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Η ανακρίτρια νωρίτερα έφτασε στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την απολογία του. Ο κατηγορούμενος δεν έκανε χρήση του δικαιώματος της προθεσμίας για να απολογηθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις απαντήσεις του εμφανίζεται γενικόλογος.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Σμαράγδας Λιαρμακοπούλου, μέλος της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας, ανακοίνωσαν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι στην αστυνομία, την πρόθεσή της να παραδοθεί. Μέχρι στιγμής, καταζητείται.

Σημειώνουμε ότι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κατηγορείται μαζί με 26 ακόμη άτομα στην υπόθεση της Proton Bank για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με τον νόμο 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ) ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: