28.12.12

Το σύστημα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο...

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν να προσβλέπουν σε ένα περισσότερο ευέλικτο σύστημα αξιολόγησης. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται σχέδιο που προβλέπει τη μετακίνηση του...
πλεονάζοντος προσωπικού σε κρίσιμες θέσεις, τις οποίες η κοινωνία έχει ανάγκη στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Η αξιολόγηση θα είναι καθολική και δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.
Ενα ευέλικτο σύστημα αξιολόγησης για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανασχεδιάζοντας τη στρατηγική του.

Την ίδια στιγμή, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις των περίπου 2.500 υπαλλήλων που ετέθησαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στις περιπτώσεις αυτές το πλεονάζον προσωπικό πρόκειται να μετακινηθεί, ενώ αντίστοιχος είναι ο σχεδιασμός για τους 25 χιλιάδες υπαλλήλους που πρέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα το 2013.

Σε όλες τις περιπτώσεις βασικός στόχος είναι οι πλεονάζοντες να μετακινηθούν. Αν υπάρχει καταγεγραμμένο κενό η μετακίνηση θα είναι άμεση, σε διαφορετική περίπτωση ο υπάλληλος θα μπαίνει σε διαθεσιμότητα. Οι περισσότερες μετακινήσεις θα προέλθουν από συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και νοσοκομείων...
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: