21.12.12

Εδώ ο κόσμος χάνεται…


Και ναι εκεί που λες και ξαναλές δεν μπορεί πρέπει να βάλουν μυαλό.. Πρέπει να αλλάξουν.. Η χώρα έχει ήδη υπογράψει τρία μνημόνια και οι συνεπείς πολίτες αυτής της χώρας -γιατί για τους φοροφυγάδες ας μην... τα ξαναπούμε.. ζουν και βασιλεύουν- έχουν κληθεί να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους για να μπαλώσουν τις τρύπες που άνοιξαν διάπλατες τα χρυσά κουτάλια που έβαλαν βαθιά το χέρι στο κρατικό μέλι, αλλά και το πελατοκεντρικό Κράτος.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έχουν ριχτεί στην μάχη της ανταγωνιστικότητας χωρίς καμία προστασία και με ευτελείς μισθούς πασχίζουν να επιβιώσουν με μισθούς 10 ετών πίσω και βάλε, προϊόντα με τιμές έως και τριπλάσιες σε σχέση με μια δεκαετία πίσω.

Και ενώ τα λες και τα ξαναλές, τα κουβεντιάζεις στις παρέες σου, τα γράφεις, κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται λες και είναι κλεισμένοι σε γυάλινο κλουβί..

Το χτύπημα για μία μόνον ημέρα ήταν συντριπτικό: Όπισθεν ολοταχώς έκανε η Κυβέρνηση στις αποφάσεις για αντικατάσταση 165 προϊσταμένων σε εφορίες, ΣΔΟΕ και Ελεγκτικά Κέντρα.

Ένα μόλις 24ωρο μετά τις αιφνιδιαστικές αρχικές αποφάσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εφοριακών αλλά και τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση, με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο οικονομικών, τονίζεται ότι η τοποθέτηση προϊσταμένων θα γίνει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί απανωτές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για να βρεθεί λύση στο θέμα: Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ έγινε αποδεκτή η ένσταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για για μετακινήσεις με κομματικά κριτήρια.

Και από την άλλη οι υπάλληλοι της Βουλής: Και εκεί συμβιβασμός, με το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέτει τροπολογία για τη μισθολογική εναρμόνιση των υπαλλήλων της Βουλής με τις αμοιβές των εργαζόμενων στο ΥΠΟΙΚ. Και όχι βεβαίως με τις αμοιβές όλων των άλλων εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα. Βήμα πίσω λοιπόν, που αποδεικνύει ότι κάποιοι παραμένουν πιο ίσοι από τους ίσους.

Συμβιβασμοί βέβαια, που δεν τους είδαμε σε άλλες αποφάσεις που μέσα σε μία νύχτα επέβαλλαν χαράτσι από το πρώτο ευρώ σε όλα τα σπίτια είτε ήταν είτε δεν ήταν πρώτη κατοικία. Ή μείωναν τα επίπεδα μισθών του ιδιωτικού τομέα στα 580 ευρώ. Ή καταργούσαν τα δώρα και το επίδομα αδείας σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Όπως φαίνεται, εδώ ο κόσμος χάνεται (21η Δεκεμβρίου είναι σήμερα άλλωστε), αλλά οι βαρκούλες (των πολιτικών) αρμενίζουν!!

Βαγγέλης Δουράκης 


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: