13.12.12

Δεν θα καταβληθεί σύνταξη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που δεν απογράφηκαν...

Αναστολή καταβολής των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου σε όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν προσήλθαν να απογραφούν, ζητά με έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλίσεων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με...
το έγγραφο, για όλες αυτές τις συντάξεις, θα εκτυπωθούν καταστάσεις από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΗΔΙΚΑ), ενώ, η ειδική οθόνη καταγραφής μέσω Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων θα παραμείνει ενεργή μόνο για την πληρωμή των συντάξεων που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012 (11/2012-12/2012).

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του Ταμείων Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας (ΤΑΠΙΛΤ) και Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ) έληξε στις 26 Νοεμβρίου 2012.

Από την ίδια οθόνη θα μπορεί να εκδίδεται και ένταλμα για την πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων 2012 για τις συντάξεις που έχουν ανασταλεί από 1 Ιανουαρίου 2013, εφ' όσον υφίσταται δικαίωμα χορήγησης δώρου Χριστουγέννων 2012.

Από 1ης Ιανουαρίου 2013 όσοι ασφαλισμένοι δεν θεμελίωσαν δικαίωμα θα επιβαρυνθούν με τρία επιπλέον έτη. Συγκεκριμένα, η πόρτα εξόδου θα ανοίγει με 40 χρόνια δουλειάς στα 62...

Δεν υπάρχουν σχόλια: