30.12.12

Στουρνάρας: Καμία αμνηστία σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό...



Τελεσίγραφο σε όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιασδήποτε μορφής φορολογική αμνηστίας.

Σε ... συνέντευξή του στο «Βήμα», ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και κάλεσε όλους όσους έχουν βγάλει χρήματα έξω να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Όπως μάλιστα επεσήμανε, ήδη ελέγχονται όσοι έβγαλαν έξω χρήματα από το 2009 και μετά, μεταξύ των οποίων και τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχει δώσει σαφείς οδηγίες να γίνουν εξαντλητικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για όλους τους φορολογούμενους που φέρονται να είναι καταθέτες μεγάλων ποσών στο εξωτερικό, βάσει των στοιχείων που έχουν περιέλθει στις ελληνικές φορολογικές αρχές από φορολογικές αρχές του εξωτερικού»
.

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει περισσότερα εργαλεία στα χέρια της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα ανθρώπων υψηλού εισοδηματικού βεληνεκούς» είπε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι «αυτή είναι και η κατεύθυνση του ΔΝΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: