13.12.12

Δεν υπάρχουν πια τα εμπόδια του παρελθόντος, λέει ο Φίλιπ Ρέσλερ για την Ελλάδα...


Δεν υπάρχουν πια τα εμπόδια που υπήρχαν κατά το παρελθόν, σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων, διαβεβαίωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με...
τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στο Βερολίνο.

«Τα εμπόδια ήταν η έλλειψη μεταρρυθμίσεων. Αυτά τα εμπόδια δεν υπάρχουν πια», τόνισε ο κ. Ρέσλερ και εξέφρασε τον σεβασμό του για τις θυσίες των Ελλήνων, αλλά και την προθυμία του Βερολίνου να στηρίξει την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν στη σύσταση ομάδας ειδικών από τα υπουργεία τους, η οποία θα ασχολείται με θέματα ενέργειας, επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, ενώ θα ελέγχει και την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Συζητήθηκε ακόμη η δημιουργία ενός ελληνικού επενδυτικού ταμείου, στα πρότυπα της γερμανικής επενδυτικής Τράπεζας KfW, για τη στήριξη κυρίως των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

«Το βασικό μήνυμα είναι ότι υπάρχει ασφάλεια και ότι οι λογαριασμοί εξοφλούνται- έστω με μικρή καθυστέρηση. Μετά θα έρθουν και οι επενδύσεις» συμπλήρωσε ο κ. Ρέσλερ.

Ο κ. Χατζηδάκης μετέφερε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ενδεικτικά την υλοποίηση και των 72 προαπαιτούμενων (prior actions), για τα οποία έκανε λόγο και ο Γερμανός αξιωματούχος.

«Έτσι θα προχωρήσουμε και από δω και πέρα» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι η Αθήνα αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη σημασία έχει η ταύτιση λόγων και έργων.

«Κατεύθυνση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, αλλά μόνο εθνικό κόστος. Είναι η μάχη της γενιάς μας και η Ελλάδα θα τα καταφέρει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος είχε ήδη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και ειδικό απεσταλμένο της καγκελαρίου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, ενώ θα συνομιλήσει με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) και του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στις επαφές του κ. Χατζηδάκη συμμετέχει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: