12.12.12

Τηλεφωνήματα με Βενιζέλο και Κουβέλη...


Η χθεσινή αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου προκάλεσε πολλά ερωτηματικά καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας είχε διαμηνύσει ότι επρόκειτο να το καταθέσει αργά χθες το βράδυ ώστε να είναι εντός των προθεσμιών, ενημερώνοντας για ...
την πρόθεσή του και τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα νωρίς το πρωί είχε δεσμευτεί στους Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά, ότι με δική του ευθύνη θα καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο, αφήνοντας την τελική συνεννόηση για τις όποιες εκκρεμότητες στην ευχέρεια των αρχηγών της συγκυβέρνησης.
Η επικοινωνία με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς έγινε κατόπιν συνεννοήσεως με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα κόμματα, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι πιεζόταν να καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο λόγω των χρονικών περιορισμών που είχε θέσει η τρόικα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ενστάσεις για το γεγονός ότι η Ιπποκράτους δεν είχε στα χέρια της το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου και τόνισε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για τις διατάξεις του, ειδικά εάν έχουν επέλθει αλλαγές και τροποποιήσεις οι οποίες δεν είναι σε γνώση των κυβερνητικών εταίρων.

Αργά το βράδυ παράγοντες του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο να μην τηρηθεί η συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής στην οποία κατέληξαν έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ή να υπάρξουν αλλαγές που δεν υπηρετούν την κατεύθυνση και τη φιλοσοφία των προτάσεων του κόμματός τους. Πάντως, όπως έλεγαν, θα πρέπει να γίνει εξαντλητική διαβούλευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή καθώς από τη στιγμή που δεν έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος μπορεί να ψηφιστεί ακόμη και τον Ιανουάριο.
Στο τηλεφώνημα Στουρνάρα - Κουβέλη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς συμφώνησε να οριστικοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες σε συζήτηση ή σε συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, την ώρα που παράγοντες της Δημοκρατικής Αριστεράς άφηναν να εννοηθεί ότι δεν αναμένουν σημαντικές τροποποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι το Φορολογικό αποτέλεσε αντικείμενο σημερινής κομματικής σύσκεψης του ΠΑΣΟΚ (ΚΤΕ Οικονομικών), στη διάρκεια του οποίου αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέκριναν τον κ. Στουρνάρα για τη λογική του να απορρίπτει τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. «Ηταν 100% αρνητικός και δεν καταλαβαίνουμε τους λόγους» έλεγαν χαρακτηριστικά...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: