21.12.12

Ο μεγάλος φόβος του Μεγάρου Μαξίμου...

Τι φοβάται περισσότερο απ' όλα η κυβέρνηση το νέος έτος; Την κοινωνική αντίδραση, όταν χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις γενναίες περικοπές που ... σηματοδοτεί στις αποδοχές τους η εφαρμογή των σκληρών μέτρων του νέου Μνημονίου. ‘Η όταν πάρουν τους πρώτους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ κι άλλων ΔΕΚΟ, που ετοιμάζονται για ανάλογες κινήσεις.

Με τους μισθούς περικομμένους και τις υποχρεώσεις αυξημένες, στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι ο κίνδυνος των αντιδράσεων θα είναι μεγάλος και θα χρειασθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εξομαλυνθεί, στο πλαίσιο του δυνατού, η κατάσταση. “Κρατούν, λοιπόν, την ανάσα τους”, προετοιμαζόμενοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό; Ακόμα και κύματα αντιδράσεων, με τη μορφή διαδηλώσεων και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Αν και υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι η μεγάλη ανοχή που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσει να βρίσκει εφαρμογή και στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, έως ότου, όπως υπολογίζεται θα αρχίσει να “στρώνει” κάπως η κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: