4.12.12

Σοβαρές ζημιές από την θαλασσοταραχή σε Λουτράκι και Σάμο...

H θάλασσα βγήκε... στην στεριά στις παραλιακές ζώνες του Λουτρακίου και του Κιάτου, εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής που επικράτησε...
το τελευταίο 24ωρο, με τους ανέμους να φτάνουν τοπικά τα 10 μποφόρ.

Στο Βαθύ της Σάμου, οι κάτοικοι μάζευαν το πρωί... βάρκες από τον δρόμο της παραλιακής.Οι θυελλώδεις νοτιάδες και η συνακόλουθη ισχυρή θαλασσοταραχή του τελευταίου 24ώρου προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στην παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου.

 Τα κύματα, που έφταναν έως και τα τρία μέτρα, ξέβρασαν στερεά υλικά στην παραλία και γέμισαν τα καταστήματα με άμμο και πέτρες. Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και στην παραλία του Κιάτου. Στη Σάμο, εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας με το πρώτο φως της ημέρας την εικόνα που παρουσίαζε η παραλιακή του Βαθιού. Σκουπίδια παντού αλλά και ... μια βάρκα είχαν παρασυρθεί από την μανία της θάλασσας και βγήκαν στη στεριά.

 Η λεγόμενη «προβέντζα» έκανε την εμφάνισή της με αποτέλεσμα τα νερά της θάλασσας να φτάσουν μέχρι τον πεζόδρομο που βρίσκονται τα καταστήματα. Τα συνεργεία του δήμου από νωρίς το πρωί είχαν πιάσει δουλειά καθαρίζοντας τους δρόμους ενώ συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας καθάρισε το εθνικό οδικό δίκτυο Σάμου - Καρλοβάσου από τις πέτρες που είχαν παρασυρθεί και ήταν πολύ επικίνδυνο για τους οδηγούς.

 Την παραλιακή λεωφόρο καθάρισαν οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Ταμείου αλλά και οι οδηγοί ταξί αφού στην πιάτσα είχαν συγκεντρωθεί σωροί σκουπιδιών.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: