13.12.12

Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για την βοήθεια στην Κύπρο...

Βρυξέλλες: Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν αναμένει συμφωνία για το πακέτο της βοήθειας προς την Κύπρο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο...
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρόσθεσε ότι ίσως είναι πιθανή η λήψη μίας απόφασης για το θέμα αυτό εντός του Ιανουαρίου.

H συζήτηση για το κυπριακό Μνημόνιο γίνεται χωρίς κάποια, προκαταρκτική έστω, εκτίμηση για το ποσό το οποίο απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και συνεπώς θα ληφθεί υπόψη ο αριθμός που περιλήφθηκε στο μνημόνιο, το οποίο αναφέρει ότι το ποσό δεν θα ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.

Το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές που δεν κατονομάζει, μετέδωσε ότι θα πρέπει πλέον να αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Pimco και η ανακοίνωση απευθείας της τελικής εκτίμησής της για το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η δεκαμελής Συντονιστική Επιτροπή που αξιολογεί την ενδιάμεση έκθεση της Pimco ενδέχεται να ζητήσει βοήθεια από διεθνή οίκο συμβούλων για την ανάλυση της μεθοδολογίας που ακολούθησε ο διεθνής οίκος για να καταλήξει στο προκαταρκτικό ποσό όσον αφορά τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η εταιρεία είχε αναφέρει υπό την πίεση της Τρόικας ένα ποσό κατά προσέγγιση, το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, χωρίς όμως αυτό να στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: