10.12.12

Αίγυπτος: Έρευνα κατά των ηγετών της αντιπολίτευσης για εσχάτη προδοσία...


Στο "στόχαστρο" οιι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Αιγύπτου...
Τη διεξαγωγή έρευνας κατά των ηγετών της αντιπολίτευσης, και προεδρικών υποψηφίων στις... αιγυπτιακές εκλογές, Αμρ Μούσα, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι και Χαμντίν Σαμπαχί για εσχάτη προδοσία και υποκίνηση εξέγερσης διέταξε την Κυριακή ο νέος γενικός εισαγγελέας, Ταλάατ Αμπντουλάχ μετά από καταγγελία.

Η καθημερινή εφημερίδα Youm7 αναφέρει ότι στην καταγγελία υπάρχουν κατηγορίες ότι οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης σχεδίαζαν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι με υποκίνηση των διαδηλώσεων και ενθάρρυνση των διαδηλωτών να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο. Και οι τρεις ηγέτες έχουν εκφράσει δημοσίως την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις.

Η καταγγελία κατά των πρώην προεδρικών υποψηφίων, καθώς και κατά του αρχηγού του κόμματος Wafd Σαγιέντ Βαντάουι, κατατέθηκε από ένα δικηγόρο, ο οποίος ισχυρίζονται ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης «συναντήθηκαν κρυφά με την πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι για να εντείνουν την εγχώρια αναταραχή και να φέρουν τη χώρα στα γόνατά της»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: