11.12.12

Εννέα τραυματίες από συγκρούσεις στην Αίγυπτο...

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Είχε...
προηγηθεί κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο του Καϊρου, προκειμένου ο ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι να αναβάλει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα.

Παράλληλα, υποστηρικτές του Μόρσι, που αξιώνουν το δημοψήφισμα να γίνει κανονικά, συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες βίαιες συγκρούσεις.

Αυτοκίνητα της αστυνομίας περικύκλωσαν την πλατεία Ταχρίρ, για πρώτη φορά από την 23η Νοεμβρίου, αμέσως μετά το διάταγμα που είχε εκδώσει ο αιγύπτιος πρόεδρος, δίνοντας στον εαυτό του υπερεξουσίες που πυροδότησαν εκτεταμένες διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα.

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, στέλεχος της αντιπολίτευσης και τιμηθείς με βραβείο Νόμπελ, απηύθυνε έκκληση να υπάρξει διάλογος με τον Μόρσι, όμως προειδοποίησε πως «η επανάσταση (στην Αίγυπτο) δεν έγινε για να αντικατασταθεί ένας δικτάτορας από έναν άλλο», σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN...
Πηγές:ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: