19.12.12

«Μνημονιακή κουρελού που ξεφτίζει» η κυβέρνηση, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ...


Σφοδρή κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, εκτιμώντας παράλληλα ως πολύ πιθανό να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις την περίοδο του Μαρτίου.
Σε άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για σειρά θεμάτων της...
τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ο εκπρόσωπος Τύπου του πολιτικού φορέα Πάνος Σκουρλέτης, παραπέμποντας στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν που μιλά για «εύθραυστο σχήμα», παραλληλίζει τη σημερινή εικόνα του κυβερνητικού σχήματος με εκείνη μιας «μιας μνημονιακής κουρελούς που ξεφτίζει».

Παράλληλα, αφού χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο «ληστρικό» και «ισοπεδωτικό», που μάλιστα «εξοντώνει τους μικρούς και αδύνατους, ενώ στοχοποιεί τα μεσαία στρώματα», σημείωσε ότι ήταν υποκριτικό εκ μέρους της κυβέρνησης, «όταν ο Σαμαράς έλεγε ότι είμαστε το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστηρίξει δημόσια την απλή, άδολη και συνταγματικά κατοχυρωμένη αναλογική, ενώ απέδωσε τα σενάρια για αλλαγή εκλογικού νόμου που φέρονται -σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας- να επεξεργάζονται τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σε προσπάθεια εκλογικής αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι στην κατάσταση «πολύ μεγάλης πολιτικής ρευστότητας» που χαρακτηρίζει την «επόμενη φάση», θα προκύψουν νέα πολιτικά σχήματα -ανεξαρτήτως απλής αναλογικής- και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί «με εκείνες τις δυνάμεις που προγραμματικά μπορούμε να βρεθούμε σε μια αντιμνημονιακή προοδευτική βάση». «Ο κόσμος θα βρει τον τρόπο ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να δοκιμαστεί», σημείωσε...\NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: