4.12.12

Bρούτσης: Εγινε απόπειρα κλοπής στοιχείων ΕΔΕ...



Την απόπειρα διάρρηξης σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου φυλασσόταν ο φάκελος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για υπόθεση κλοπής μηχανογραφικής μονάδας με... στοιχεία για τις άδειες των εργαζομένων, επιβεβαίωσε με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης.

Το έγγραφο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, διαβιβάστηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε απάντηση σχετικής αναφοράς του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας, «στις 15.10.2012, η υπάλληλος, προϊσταμένη Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προσερχόμενη στο γραφείο της, διαπίστωσε ότι είχε γίνει απόπειρα παραβίασης της πόρτας με κάποιο άλλο κλειδί το οποίο είχε σπάσει με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κλειδαριά και να είναι αδύνατη η είσοδος στο γραφείο.

Η ανωτέρω υπάλληλος διενεργούσε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης, για την κλοπή μιας μηχανογραφικής μονάδας από άλλη Διεύθυνση, η οποία περιείχε στοιχεία σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων και στο εν λόγω γραφείο υπήρχαν φάκελοι με όλο το υλικό των ενόρκων καταθέσεων των μαρτύρων, καθώς και άλλα έγγραφα που σχετίζονταν με την υπόθεση».

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά τη διαπίστωση της απόπειρας διάρρηξης, εκλήθη η σήμανση, έγινε έλεγχος και ελήφθησαν τα αποτυπώματα στο συγκεκριμένο γραφείο, ενώ υπεγράφη και υπουργική απόφαση για εντολή διενέργειας ΕΔΕ, η οποία ανατέθηκε σε προϊσταμένη Τμήματος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επιπρόσθετα, με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου ανακοινώθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η διάπραξη αξιόποινης πράξης. Στον εισαγγελέα θα διαβιβαστεί και το πόρισμα της ΕΔΕ για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: