19.12.12

Η airtickets.gr στόχος(?) των Anonymous γιατί αφήνει εκτεθειμένα στοιχεία των πελατών της...

Στις εταιρείες του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών, είναι διάχυτη η ανησυχία για την συγκεκριμένη επιχείρηση...
Σήμερα οι Anonymous ξεσκέπασαν την εταιρία που αφήνει εκτεθειμένα τα στοιχεία των πελατών της.
Πρόκειται για την airtickets.gr και η ανακοίνωση των Anonymous αναφέρει:..
.
Target Set (Visible at: 21:30 UTC – 2012-12-17) http://www.airtickets.gr/ The above list is taken from airtickets.gr, one of those ariline related companies. Lets try to hit up all these guys on airtickets.gr that expose the information of all their clients with ease. Lets give them a good lesson about information security and protection of information.
Θυμίζουμε ότι οι Anonymous έχουν ήδη στην κατοχή τους μεγάλο όγκο δεδομένων από ονόματα και πιστωτικές κάρτες, πελατών Ελληνικών αεροπορικών εταιριών ή εταιριών διάθεσης αεροπορικών εισιτηρίων που ξεπερνάει το 1GB. Αναμένονται νέα στοιχεία τις προσεχείς μέρες καθώς η επιχείρηση #OpGreekAirlines θα διαρκέσει μέχρι και αύριο 19/12/2012. Η ανακοίνωση των στόχων γίνεται καθημερινά στις 21:30 UTC. Καλό θα ήταν η εν λόγω εταιρία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των ανθρώπων που την στηρίζουν…
Πηγή: iguru.gr
Σημείωση SecNews: To SecNews δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι αυτή την στιγμή την διαρροή δεδομένων(?) που αναφέρουν οι Anonymous οτι πραγματοποίησαν εναντίον της εταιρείας airtickets.gr μιας και στο δείγμα πιστωτικών καρτών που έχει δημοσιευτεί έχουν αποκρύψει συγκεκριμένα σημεία.
Σε επικοινωνία που είχε το SecNews με εταιρείες του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών είναι διάχυτη η ανησυχία για την συγκεκριμένη επιχείρηση. Μένει να δούμε αν οι απειλές των Anonymous θα πραγματοποιηθούν.

πηγή: secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: