1.12.12

"Καλπάζει" το Aids στη Δυτική Ελλάδα...

Αυξητική είναι δυστυχώς η τάση για το Aids πανελλήνια, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα. Κάθε χρόνο προστίθενται ολοένα και περισσότεροι φορείς, ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η μη χρήση του προφυλακτικού, δυστυχώς έχει... τραγικές συνέπειες και παρά την ενημέρωση που υπάρχει, η απερισκεψία παραμένει.

Όπως αναφέρει o υγειονολόγος, κ.Δετοράκης, με θητεία στο παρελθόν στο Κέντρο Ελέγχου αναφοράς Aids στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας " στην Πάτρα, η τάση και στη Δυτική Ελλάδα, σχετικά με τους νέους φορείς του Αids είναι αυξητική.

"Η γενική εικόνα είναι ότι δυστυχώς καταγράφονται αυξητικές τάσεις και στη Δυτική Ελλαδα, όπως και σε όλη τη χώρα. Πέρυσι πανελλαδικά είχαμε 807 νέα περιστατικά και φέτος μέχρι το πρώτο δεκάμηνο του 2012 έχουν καταγραφεί 1140.

Σε ότι έχει να κάνει με την Αχαϊα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, παλιότερα στο Κέντρο Ελέγχου Αναφοράς Aids, στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα είχαμε κάθε χρόνο 9 με 10 περιπτώσεις. Τα τελευταία 2 - 3 χρόνια τα νέα περιστατικά κάθα χρόνο ήταν 30 με 40" και αυτό δυστυχώς συνεχίζεται και αυξάνεται".

Όπως αναφέρει και ο κ. Δετοράκης οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, ενώ τονίζει ότι το δικό του ρόλο στην αύξηση των φορέων του Αids παίζει και ο αγοραίος έρωτας ,από αλλοδαπές γυναίκες που παράνομα προσφέρουν το κορμί τους έναντι λίγων ευρώ και έχουν τα δικά τους στέκια στην Πάτρα.

Επιπλέον, ο κ Δετοράκης αναφέρει πως υπάρχουν πολλοί που είναι φορείς και δεν το γνωρίζουν και συνεχίζουν με τη σειρά τους να μεταδίδουν τον ιό, καθώς η νόσος εμφανίζεται μέσα σε 5 με 10 χρόνια και το ανακαλύπτουν ή θα το ανακαλύψουν τυχαία μέσω εξέτασης, ή όταν θα δουν τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά.

Παράλληλα αυξάνονται και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: