31.12.12

Διοικητής της Δίωξης και 7 αστυνομικοί στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών...

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.

Τους επτά έχουν ... φτάσει οι αστυνομικοί, εκ των οποίων δύο διοικητές Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, που εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε συνεργασία με κύκλωμα εμπόρων.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες σε συλλήψεις 29 ατόμων, ανάμεσά τους τρεις από τους αστυνομικούς. Εις βάρος των υπολοίπων τεσσάρων ενστόλων που εμπλέκονται στην υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία.

Από τους συλληφθέντες αστυνομικούς ο ένας είναι ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου και οι άλλοι δύο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στο Τμήμα Ασφάλειας Αγρινίου.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες για τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος ξεκίνησαν πριν από τουλάχιστον δέκα μήνες. Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη τής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στο Αγρίνιο, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο κοριό της ΕΥΠ.

Από τις εκατοντάδες ηχογραφημένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν «συναλλαγές» με τους εμπόρους ναρκωτικών, υποσχόμενοι σε αυτούς άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορουμένους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέραν από τον διοικητή της δίωξης Ναρκωτικών Βόλου (αστυνόμος β') και τους δύο αρχιφύλακες, στο κύκλωμα εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Βασικοί πρωταγωνιστές τού κυκλώματος ήταν αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών (χασίς και ηρωίνη) από την πατρίδα τους και άλλες χώρες των Βαλκανίων, και τις διακινούσαν σε πιάτσες της ελληνικής επικράτειας.

Ως μέλη της φέρονται ακόμη αθίγγανοι από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου γινόταν εκτεταμένη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Σε εφόδους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιεί τις έρευνες για την υπόθεση, σε σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στο Αγρίνιο, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μικροποσότητες χασίς και ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κύκλωμα διατηρούσε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούνταν ως κρύπτη ναρκωτικών.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι από το διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: