19.12.12

Στοιχημάτισε για την Ελλάδα και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!


Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, επικεφαλής γνωστού hedge fund, στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη και δικαιώθηκε.
Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Νταν Λεμπ, επικεφαλής του...
hedge fund Third Point, ο οποίος διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του 1 δισ. δολαρίων που είχε επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με τους traders, όπως γράφουν οι Financial Times, η Third Point είναι το μεγαλύτερο hedge fund που διατηρεί ελληνικά ομόλογα.

Η ελληνική κυβέρνηση αντάλλαξε τα ομόλογά της έναντι 34 λεπτών, στο ένα τρίτο της ονομαστικής αξίας τους, ενώ ο Νταν Λεμπ τα είχε αγοράσει προς μόλις 17 λεπτά (τον περασμένο Ιούλιο βάσει της τιμής) και τόσο απλά σε μερικούς μήνες διπλασίασε τα κέρδη του.

Η εταιρία αποφάσισε να διατηρήσει τα ομόλογα που είχε αγοράσει το καλοκαίρι γιατί ο Λεμπ πίστευε πως η τιμή τους θα αυξανόταν το 2013.

Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος της Third Point, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων ευρών, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η εταιρία του Λεμπ άρχισε να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του 2012 και αφού είχε κερδίσει από το πορτογαλικό χρέος...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: