31.12.12

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Α.Σαμαρά: "Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον"...

Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες - ανάγκη για ενότητα ...
Μήνυμα αισιοδοξίας για το νέο έτος και αποφασιστικότητας της κυβέρνησης θέλησε να περάσει στους πολίτες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός. Μιλώντας πολλές φορές σε προσωπικό τόνο, ο κ. Σαμαράς έκανε έναν μικρό...
απολογισμό του κυβερνητικού έργου, και ζήτησε ενότητα όλων των Ελλήνων «για να τα αλλάξουμε όλα γιατί μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα, και μόνον ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «μας είχαν ξεγραμμένους ότι θα βγούμε από το ευρώ ότι θα μας θυσιάσουν σαν τη Ιφιγένεια ως παράδειγμα προς αποφυγήν και μέσα σε λίγους μήνες διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες.»

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι με τη χρηματοδότηση από τους εταίρους η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι θα ξεπληρώσει όλα όσα χρωστά τους επόμενους μήνες, ότι η ρευστότητα θα επιστρέψει στην αγορά και «ότι τα χρήματα που θα μπουν θα είναι περισσότερα από αυτά που θα βγουν.»

«Δίνουμε ανάσες στην οικονομία να πάρει μπροστά κανένα εμπόδιο δε μας σταματά δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη» σημείωσε, ενώ τόνισε με νόημα ότι η παλιά ατιμωρησία παίρνει τέλος, πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν, και γίνονται αποκρατικοποιήσεις με βάση διεθνή πρότυπα διαφάνειας και νομιμότητας. «Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες στον τουρισμό, στην ενέργεια, στη μεταποίηση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι αν έχει και σταθερότητα οι παραγωγικές επενδύσεις που είναι και το μεγάλο στοίχημα θα επιστρέψουν.

«Θα κάνω τα πάντα θα αναζητήσω παντού επενδύσεις, για να απαλλαγούμε για πάντα από τον περιορισμό των μνημονίων. Δείξαμε ότι αυτά που λεμε τα εννοούμε ότι θα αποκαταστήσουμε την τάξη και θα αντιμετωπίσουμε το λαθρεμπόριο, και το παρεμπόριο. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν τελειώσουμε αυτά που αρχίσαμε» επισήμανε.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι υπήρξαν αδικίες, αλλά πρόσθεσε ότι οι υποσχέσεις θα τηρηθούν. «Στόχος να πάρει μπροστά η οικονομία μια ώρα αρχύτερα παλεύουμε για την ανάκαμψη, αλλά δεν θέλουμε μια ανάκαμψη που θα ευημερούν οι αριθμοί μόνο ανάπτυξη για τους πιο άξιους» παρατήρησε.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το 2012 ήταν πολύ δύσκολο και το 2013 δεν θα είναι εύκολο. «Το 2012 κλείσαμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν, το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον. Θέλουμε την Ευρώπη στο πλάι μας για να αξιοποιήσουμε την ΑΟΖ μας, τον ορυκτό μας πλούτο. Το 2012 αλλάξαμε την εικόνα μας στο εξωτερικό, το 2013 θα αλλάξουμε τη χώρα» είπε.

Σημείωσε πως η νέα χρονιά συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας και ευχήθηκε ενότητα λέγοντας χαρακτηριστικά "εύχομαι ενωμένοι να γιορτάσουμε απόψε το πέρασμα από τη χρονιά της δοκιμασίας στη χρονιά της ελπίδας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: